HTML

Rajongj a Fácsén!

           

Friss topikok

Címkék

12.a (7) 12.b (8) aga utca all stars (3) ági (5) ajándék (4) áki (12) ákos tanár úr (3) alelnök (5) ancsa (4) ancsi (9) bakonybél (4) bál (11) ballagás (4) bátor (3) becker domi (3) belovai kristóf (3) bemutatkozás (15) bindzsi (4) bíró szabolcs (3) boribon (6) bréking nyúz (6) briós kapitány (5) budapest bajnokság (3) cseni (3) cserhát (3) cucu (21) czike (8) czöndör palkó (11) dánia (3) doma (8) dóri (5) elfeledett (3) elnökség (3) eredményhirdetés (9) érettségi (11) etyekfilm (15) évnyitó (3) fanni (3) feinek dia (7) fizetett hirdetés (5) foci (12) foci eb (5) fotosop (13) gabi (44) gáspár (18) gellért nap (6) gutyka (3) héreg (4) hfhg (3) híres gellértes (26) hoax (4) húsvét (4) idő (3) interjú (4) iwiw (5) játék (55) jelentkezés (5) kampány (8) karácsony (4) képvisel (4) kinganéni (3) kollek zsolti (4) köllőd marci (4) koncertajánló (3) kosár csapat (8) köszöntő (4) közvéleménykutatás (4) krisz (3) lali (47) makkoshotyka (7) matrica (5) megfejtés (9) meghívó (7) mészáros annamari (3) nemzeti sport (4) örömhír (13) őrség (7) pályázat (3) panni (5) piri (4) pocok (4) póló (3) pulcsi (7) ráró (3) ráróspuszta (4) réka (3) rendezvény (3) szaknyér (4) szalagavató (7) szappancs (35) szavazás (6) székács peti (3) szent gellért díj (6) szolgálati közlemény (21) szülinap (3) szurkolói tagozat (14) tabán (3) tábor (63) tábor2010 (13) tábor2011 (11) tábor2012 (4) talp a ló (4) tornaterem (4) vaddisznó (3) videó (36) video (13) világ körül (39) zene (5) zimmer matyi (5) zsiga (18)

A Szövi, mint egyesület

Linkek

Szent Gellért Online
A Gellért hivatalos weboldala.

Fotógyűjtemény.hu
Czitrovszky Balázs fotói, rengeteg Gellértes galériával.

Szaknyér 2009
Becker Domi percről-percre blogja a a Szövi V. nyári táboráról.

2008 - ahogy Don Gerardino látta

2008.12.30. 15:00 etyek

- ÉVÉRTÉKELŐ -

Lassan (január 3-án) egy éves születésnapját ünnepli blogunk; ám előbb ér véget naptári évünk. Mielőtt ez bekövetkezne, tekintsünk végig a mögöttünk hagyott esztendő legfényesebb csúcsain. A 13+1 magaslat, Don Gerardino szája íze szerint.

 

1. Az év meglepetése: Zsigabá' fenn van iwiwen

"A sátán nem a pokolban sütögeti a lelkeket, hanem ott ül a Metróújság szerkesztőségében" - fejtette ki Zsigabá' általános véleményét a médiáról, még valamikor az ezredforduló környékén, egy magyarórán. A fenti gondolaton eszmélődve nem hittük volna, hogy valaha az iwiw-en látjuk. (Persze a Hoax-koncertért mindent!)
 


2. Az év slágere: Felmutat égbe...

Legyen szó táborhely keresésről, vaporettózásról, gólyatáborról, vagy tábori zászlófelvonásról, egyértelmű, mi fog felcsendülni először a gellértes ajkakon. Hogy mi a dal sikerének titka? A fülbemászó, slágergyanús dallam? A megmondós, őszinte szövegvilág? Talán.


3. Az év botránya: Béékaaa?

Még az év elején kavarodott kisebb botrány túl rövid pólók és lesipuskás fotósok miatt, ennek azonban élét vette nyári táborunk női pólómodellje, így az ügy elég hamar kikerült a botrány kategória esélyesei közül. A másik két versenyző azonban eléggé megosztott minket: végül azért szorult második helyen Szurkolói Tagozatunk "balhéja", mivel a "lelátói rendbontás" eredményeként vállalható vers; a Gellért hasnonmás-verseny békáját kifogásoló kritika válaszépéseként pedig vállalhatlan képregény született, mely túllép a szalonképesség határain. Egy igazi botrány pedig köztudottan roskadozik a szalonképtelenség sötétbarna karácsonyfadíszeitől.


4. Az év könnyűzenei klippje: Don Gerardino: Cu-cu

Pedig a Szövi Band is próbálkozott... De fa bene a te e ai tuoi, e poi agli altri se tu puoi.


5. Az év sportsikere: a kosárcsapat KISD-aranya

Kosárcsapatunk KIDS-győztes, Bíró Szabi öttusa csapat-világbajnok, Cucu pedig NB 1-es játékvezető lett: bőven gyarapodott idén dicsőségtáblánk. Bár tudjuk, hogy az almát nem hasonlítgatjuk a körtével, listánk jellege miatt mégis kénytelenek voltunk egyfajta "prima primissima" kategóriát létrehozni. Nálunk azért a kosárcsapat az első, mert egyrészt csapat, másrészt Gellértes mezben diadalmaskodtak, harmadrészt pedig innen feljebb nem nagyon lehet hova lépni. Cucu még lehet FIFA-kerettag, vezethet VB-döntőt is; Szabi simán lehet egyéni világbajnok, akár majd a felnőttek között is... Aki KIDS-győztes, az elmondhatja magáról, hogy megnyerte a KIDS-et. 


6. Az év könyve: A Gellért évkönyve!

Az iskolánk tizenöt éves fennállásának apropóján kiadott könyv több mint évkönyv: kellemes olvasmány; könnyfacsaró líra és száraz próza egyszerre: megismételhetetlen élmény. Ha neked még nincs, szaladj, és vegyél egyet, ha van, olvasd el mégegyszer!


7. Az év tudományos sikere: Nagy Jani bejutott a Phoenix Contact robotikai verseny döntőjébe

Jánosunk rendszere egy helyváltoztatásra képes mobil egységből, egy dokkolóállomásból, és egy dokkolást segítő képfelismerő rendszerből áll. A mobil robot be tudja járni a kezelő által előre leprogramozott útvonalat, pozícióját pedig a kerekek elfordulásának figyelésével számítja ki. Bár a siker nagyságát - szakmai hozzá nem értésünk miatt - nem igazán tudjuk felbecsülni, a tudományos kategória első helyet rögtön Janinak adtuk.


8. Az év médiahekkje: Alelnökünk szereti a tisztaságot

Amikor blogunk index-címlapra került A cigányok hallgatnakról szóló bejegyzéssel, azt hittük, nem lesz kérdéses, ki kapja a médiahekk kategória első díját. Azóta - akárcsak a derék kaposvári polgárok - megtudtuk: alelnökünk szereti a tisztaságot.


9. Az év átverése: Ki van (nincs) a képen?

A Velencébe induló Szövi-különítmény a Gellért előtt véletlenül belebotlott a gimiben pakolászó Zsigabácsiba. Közös fotót készítettünk vele, majd kivágtuk a feladványról. Miután mindenki fölismerte, a fotosop klónbélyegzőjével visszarajzoltuk helyére az autót, mondván nincs is senki a képen. Mikor az eredeti képet közöltük, azt állítottuk, akár Erdő Pétert is rávagdoshatnánk a képre; tehát nem is biztos, hogy a zsigabácsis kép igazi. Aki eddig még nem veszítette el a fonalat, már biztos rájött, hogy a történetnek nincs csattanója.


10. Az év művészképe: Gellért vs. Vata

Gellért-hasonmásversenyünkre érkezett az a fotó, amely idei évünk leggnagyobb művészeti katarzisát okozta: középkori klasszikus, modern köntösben, korlátlan művészi szabadsággal átitatva. Czikebácsi 2004-es pályaműve ehhez képest semmi, pedig amúgy nem az.


11. Az év partifotója: Czöndi a Regnum szigeten

Szép számban képviselte magát a Szövi a Regnuim Szigeten, ahol rengeteg fotó készült; mégis, vélhetően kevesebb megindító kép született annál, mint amikor az elnökség felkarolja Czöndit, aki csak úgy világít piros táborpólójában a diszkófényes éjszakában.

 



12. Az év riportfilmje: Don Gerardino a Bakonyban

Tábormegbeszélésről jelentkeztünk, sajtótájékoztatót tartottunk, a Bükkben készült videót pedig sokkal többször néztétek meg, nálunk mégis ez az első.


13. Az év közösségi csúcspontja: Bál a tornateremért

Valójában persze a Szövitábor volt a csúcs; nem is indítottuk a kategóriában, nehogy túl könnyen nyerjen. A tábori képnézegetés is eséllyel pályázhatott volna a címre, de úgy éreztük, hogy ez se lenne fair. Így biztos befutóként nyert a Gellért-bál, ami azért is jó, mert mégiscsak egy össz-gellértes összefogás egy nemes célért. Ráadásul még azt is megtudhattuk, kinek mit jelent a Gellért új tornaterme. (In vino veritas, ugye.)


+1. Az év megválaszolatlan kérdése: Hová tűnt Morandini Miki?

Továbbra sem tudjuk.

6 komment

Címkék: évértékelő

A bejegyzés trackback címe:

https://szovi.blog.hu/api/trackback/id/tr73842139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gutyka 2008.12.30. 16:41:52

Hová tűnt a ... ........? én sajnos tudom :/

GáspáR 2009.01.01. 19:30:49

Üdv mindenkinek!Micoda év volt!Jó volt ujra látni eme kis mozzanatokat!Ja és ELSŐ!=)

Ági-ca 2009.01.01. 22:13:44

Gáspár ezt bebuktad :D csak második...:(

F.dia 2009.01.02. 19:13:46

istenem, szörnyű hogy nem lehetek "Dia" mert az már elvileg vhol van..
na jó negyedik és vicces lesz ez a 2009. egyébként mikor is lesz a blog szülinapja?

F.dia 2009.01.02. 19:15:01

ok, nem szóltam.. boldog szülinapot holnapra a blognak!!

Ági-ca 2009.01.03. 12:49:06

én meg nem lehetek simán csak Ági...:( mert már van egy....hüpp
süti beállítások módosítása